Algemene reisinformatie voor een kajak of kano reis binnen Europa:

Geld en documenten:
U dient ten alle tijden een Nederlands paspoort of identiteitsbewijs mee te nemen naar het buitenland. Zorg tevens voor contant geld voor de tolwegen en onvoorziene kosten bij tankstations. Neem verder niet teveel contant mee, maar pin dat in het buitenland. Vaak blijft er geld achter in tenten / auto's wat niet 100% safe is. Daarom is het slim om in kleine bedragen te pinnen.

Reisverzekering:
U dient zelf een reisverzekering af te sluiten. Let daarbij wel op dat deze reisverzekering de sport ook dekt.

Annuleringsverzekering:
U kunt zelf een annuleringsverzekering afsluiten bij uw eigen verzekeringsmaatschappij.

Materiaal:
Zorg er zelf voor dat u een waterdichte zak heeft/meeneemt. Dit is prettig om bv uw brood in te stoppen of de autosleutels. Tevens kunt u een neusklemmetje aanschaffen indien u dit prettig vindt. Neem verder een bidon, zonnebrand en lippenbalsem mee.

Route:
Voordat je gaat is het fijn als je de route weet. Kijk daarom van te voren via een routeplanner wat de beste weg is. Zorg er ook voor dat u contact op kan nemen met Kanosport Zwalker. Kanosport Zwalker is te bereiken tijdens de kantooruren. Zorg ervoor dat u optijd arriveert!

Voeding:
Tijdens de cursussen / vakanties in het buitenland bestaat de mogelijkheid om gezamenlijk te koken / eten of individueel als u zich daar prettiger bij voelt. Voor het groepsgevoel leert de ervaring dat dit vaak gezamenlijk wordt gedaan. Er wordt een pot gemaakt en daar wordt om de beurt uit gekookt.

Overnachting:
De overnachting dient u zelf te betalen. De overnachting vindt plaats op de camping waar we ons bevinden. De camping waar we ons kamp neer zetten, is vaak de beste, gezelligste en goedkoopste in de omgeving. U dient zelf voor een tent te zorgen.

Carpoolen:
Wil je met iemand mee rijden, laat het ons dan weten. Wij kijken wie er nog plaats heeft in de auto. Zo is het goedkoper en beter voor het milieu.

Certificering:
Kanosport Zwalker is gecertificeerd en lid van de SVWB. Dit betekent dat Kanosport Zwalker veilig handelt en kwaliteit aanbiedt. Instructeurs zijn opgeleid en gecertificeerd volgens de normen van het Watersportverbond.


Informatie voor een cursus in Nederland:

Kledingadvies:
Indien het warm weer is, kunt u een zwembroek of kleding aan doen die nat mag worden. Neem wel een handdoek en droge kleding mee. Tevens is het verstandig om een hoed/pet, zonnebril, zonnebrand en lippenbalsem mee te nemen. Op het water verbrand je sneller!
Indien het fris en winderig is, kunt u het beste winddichte bovenkleding aan doen (regenjas of anorak). Prettig is dan ook een thermosshirtje. Eventueel zou een wetsuit kunnen. Wij zijn in bezit van een anorak en wetsuit, wat u kosteloos kunt gebruiken.

Waar kunt u nog extra aan denken om mee te nemen?
- Afhankelijk van het tijdstip v/d cursus een lunchpakket. Ook zou u een hapje kunnen eten in de klimberg van Outdoor Valley indien de cursus in Bergschenhoek is (zowel middag als avond maaltijden).
- Een gevulde bidon of waterfles.
- Brillenkoortje voor brildragers.
- Schoenen die fijn zitten en flexibel zijn. Ze moeten wel vast zitten aan de voet en niet snel los schieten. Ideaal zijn surfschoentjes.

Indien de cursus in Bergschenhoek is:
U kunt eerder aanwezig zijn dan het tijdstip voor aanvang van de cursus, zodat u eventueel materiaal nog aan kunt schaffen bij Kanoshop.nl. Ook kunt u materialen testen tijdens de cursus. U laat zich adviseren door de medewerkers van Kanoshop, de instructeur van Zwalker zal kijken of het juiste materiaal bij de juiste persoon hoort en kan daarin een adviserende rol betekenen.

Op de locatie Outdoor Valley Kanoshop hebben is er de mogelijkheid om waardevolle bezittingen op slot te leggen in een kluis. Tevens is er een douche en omkleedruimte voor de liefhebber.

Algemene reisinformatie