Zwalker 2017

Intro 3 daagse Wildwater kajakken

  • Datum:
  • Plaats:
  • Land:
  • Niveau:
  • Reisinfo:
  • Prijs:
  • Status:

 

Een weekendje wildwater kajakken voor beginners en ervaren kajakkers die aan hun techniek willen werken. Het lange weekend met Goede vrijdag en Pasen zorgt ervoor dat het werk geen belemmering hoeft te zijn.

Lekker in komen voor komend zomerseizoen of de basis technieken van het wildwater kajakken aanleren. Alles kan op de wildwaterbaan van Saint Pierre de Boeuf. Een prima wildwaterbaan van +/- 350 meter aan de Rhône in Frankrijk. Dit alles op slechts 50 km onder Lyon. De gradatie van de wildwaterbaan is WW I, II en III.

Sinds 2008:
Na het nieuwe gebouw in 2008 is ook de wildwaterbaan in 2009 vernieuwd. Er zijn nieuwe keerwaters en stroomversnellingen bijgekomen en de wildwaterbaan is door middel van een lopende band een circuit geworden. Vanaf nu hoef je dus niet meer met je kajak omhoog te lopen. Ook leuk voor degene die er wel eens zijn geweest.

Wat leer je zoal tijdens deze cursus:
- Basisslagen
- Keerwaters varen
- Traverseren
- Trekslagen
- Steunen
- Surfen
- Veiligheid
- Kijken en inzicht.
En daarnaast leert ieder op niveau bij! De instructeur zorgt ervoor dat ieder voldoende aandacht krijgt om zich te verbeteren. We varen met groepen van 1 op maximaal 5 of 6 deelnemers.

Data cursus:
- Vrijdag 3 april,
- Zaterdag 4 april,
- Zondag 5 april 2015.

Kosten cursus:
- Cursus eigen materiaal: € 155,-
- Cursus incl. materiaal: € 195,-
Deze kosten zijn inclusief gebruik van het Zwalker kamp en exclusief baangebruik (á € 10,- per persoon per dag (3 dagen)).

Overnachten:
Overnachten kan direct langs de baan aan het water. Meer informatie over de camping: Camping Saint Pierre de Boeuf.. Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf:
Zoals vermeld reserveren wij de camping voor je. Verder zorgen wij voor een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans.

Reis:
De reis dien je zelf te regelen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je plaats hebt om mensen mee te nemen of juist plaats zoekt. Een ander makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via de Zwalker Facebook>>

Wist je dat:
Bij Kanosport Zwalker vaar je altijd met de beste materialen en dat ook nog eens voor de laagste prijs! Door onze samenwerking met Kanoshop varen we ieder jaar met nieuwe kajaks en kano's! Dit is uniek en geeft ieder een comfortabel en prettig gevoel! Op deze manier kunnen wij ook veilig, verantwoord en met plezier onze passie op het water uitdragen!

Video:
Bekijk onderstaande video eens om een goed beeld te krijgen van de wildwaterbaan en de cursus!