Zwalker 2017

Wildwatervakantie Franse Alpen

  • Datum:
  • Plaats:
  • Land:
  • Niveau:
  • Reisinfo:
  • Prijs:
  • Status:

 Altijd al willen leren wildwater kajakken op één van de mooiste en veelzijdige rivieren van Frankrijk? Ga dan mee naar de Durance


De Durance is een rivier in Zuid-Frankrijk met een lengte van 320 km. De bron ligt in de Alpen bij Briançon. Op deze rivier vind je de perfecte keerwaters, mooie stroomversnellingen met als hoogtepunt: het gat van de Durance

Vanuit verschillende natuurparken voegen zijrivieren als de Guil, Gyronde en Guisanne aan de Durnace toe.

De rivieren hebben verschillende gradaties. We bouwen in moeilijkheid op, zodat we voor ieder op niveau kunnen laten varen. De instructeur kan hier ook eenvoudig op inspelen.

Hoe zit de cursus in elkaar?
Tijdens de cursus ga je van maandag tot en met vrijdag met een instructeur het water op. De groepen zijn maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalker kamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een glaasje wijn of potje bier bij!

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zin heeft in een avontuurlijk, gezellige en uitdagende week. De groep bestaat meestal uit stellen, gezinnen, singles, vader-zoon en vriend(in)nen. De minimale leeftijd is 12 jaar.

Na een week (5 vaardagen) zul je versteld staan van je eigen kajakkunsten.

Data cursus:
Maandag 17- 21 juli 2017.

Kosten:
- Cursus eigen materiaal: € 345,-
- Cursus incl. alleen een kajak: €385,-
- Cursus incl. alle materiaal: € 415,-
Prijs is inclusief begeleiding en gebruik van het Zwalker kamp. Materiaalhuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil, helm, zwemvest en wetsuit.


Overnachten:
We overnachten op camping "La Fontaine" in Le Reotier. Wij zullen de plaatsen op de camping reserveren. Dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf:
Wij zorgen voor de basisuitrusting van het kamp. Dit Zwalker kamp bestaat uit een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Camping dien je aan het eind van de week zelf te betalen.Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans of op eigen gelegenheid in een nagelegen gasthuis/hotel/hostel.

Reis:
De reis dien je zelf te regelen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je plaats hebt om mensen mee te nemen of juist plaats zoekt. Een ander makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook.

Materialen:
Naast de campinguitrusting (tent, matje, slaapzak dien je zelf te zorgen voor goede waterschoenen (die blijven zitten met een harde zool) en eventueel een thermo-shirtje. Dit is altijd prettig om onder je wetsuit te dragen. Een volledige paklijst wordt later na aanmelding toegezonden.

Tip:
Combineer deze outdoor week met een Outdoor week in hetzelfde gebied en profiteer van de aanbieding.


Aanbieding tweeweekse cursus outdoor week en wildwatervakantie I-III:
Cursus eigen materiaal: € 1.075,-
Cursus alleen kajak huren: € 1.120,-
Cursus incl. materiaal: € 1.150,-