Zwalker 2017

Beginnerscursus wildwater kajakken

  • Datum:
  • Plaats:
  • Land:
  • Niveau:
  • Reisinfo:
  • Prijs:
  • Status:

 

Wil je leren wildwater kajakken op de mooiste cursus rivier van Europa? Dat kan op de Salza!

De Salza is met uitstek de mooiste wildwater rivier om te leren wildwater kajakken. De mooie omgeving, de perfecte keerwaters, de leuke stroomversnellingen en de vriendelijke Oostenrijkers zorgen voor de juiste ingrediŽnten voor een geslaagde week!

De rivier de Salza bouwt voor ieder op niveau op. Heb je nog geen ervaring met (wildwater)kajakken, dan ben je op deze rivier op het juiste adres.

Hoe zit de cursus in elkaar?
Tijdens de cursus ga je van maandag tot en met vrijdag met een instructeur het water op. De groepen zijn maximaal 1 instructeur op 6 deelnemers. De instructeur zorgt voor een leerzame, veilige en sfeervolle week. Na afloop is het mogelijk om gezamenlijk te koken in het Zwalker kamp of dit op eigen gelegenheid te doen. Daar hoort natuurlijk een gezellig kampvuur en een glaasje wijn of potje bier bij!

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor iedereen die zin heeft in een avontuurlijk, gezellige en uitdagende week. De groep bestaat meestal uit stellen, gezinnen, singles, vader-zoon en vriend(in)nen. De minimale leeftijd is 12 jaar.

De rivier de Salza:
De Salza is een groenheldere rivier in Steiermark. De rivier begint rustig en eindigt met steeds meer spannende stroomversnellingen. De omgeving is schitterend en hoe verder in de week op de rivier, hoe meer je daar van kunt genieten! De gradatie van de rivier is WW I - III.

Na een week (5 vaardagen) zul je versteld staan van je eigen kajakkunsten.

Data cursus:
Maandag 7 - 11 augustus 2017.

Kosten:
- Cursus eigen materiaal: Ä 345,-
- Cursus incl. alleen een kajak: Ä385,-
- Cursus incl. alle materiaal: Ä 415,-
Prijs is inclusief begeleiding en gebruik van het Zwalker kamp. Materiaalhuur is inclusief kajak, peddel, spatzeil, helm, zwemvest en wetsuit.

Overnachten:
We overnachten op camping "Campingplatz Wildalpen". Een prima en betaalbare camping direct aan de Salza. De camping ligt midden in het dorp Wildalpen dat nog geen 600 inwoners telt. Vanuit hier varen we iedere dag een ander traject. Wij hebben op de camping plaats gereserveerd, dit hoef je niet zelf te doen!

Verblijf:
Wij zorgen voor de basisuitrusting van het kamp. Dit Zwalker kamp bestaat uit een groepstent met banken, tafels, koelkast, stroom, pannen, gasbranders, bestek, borden, verlichting etc. Zelf dien je voor een eigen tent, matje en slaapzak te zorgen. Het is mogelijk om te overnachten met campers en caravans of op eigen gelegenheid in een nagelegen gasthuis/hotel/hostel.

Reis:
De reis dien je zelf te regelen. Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je plaats hebt om mensen mee te nemen of juist plaats zoekt. Een ander makkelijk systeem om te carpoolen is Facebook. Je kunt met andere in contact komen via facebook. Het is ook mogelijk om met het openbaar vervoer te komen. Je dient dan de trein naar Hieflau te pakken. Vanaf daar kun je opgehaald worden, een taxi pakken of (misschien wel het makkelijkst) een lift nemen.

Wildalpen:
Op zaterdag is de supermarkt geopend tot 12.00 uur. Op zondag is deze gesloten. Houd hier dus rekening mee bij je aankomst. Vaak gaan deelnemers die net zijn aangekomen eten in het restaurantje in het dorp. Verder heeft het dorpje een pinautomaat en een tankstation. Alles is lekker klein en gemoedelijk.

Adres gegevens:
Campingplatz Wildalpen
8924 Wildalpen 91
Web: Campingplatz Wildalpen.

Wildalpen biedt nog veel meer:
Het gebied rond Wildalpen is voorzien van schitterende bergen wat tevens het toneel is voor vele mooie bergwandelingen. In de omgeving liggen ook recreatie mogelijkheden zoals een wildbad, de wasserlockklamm watervallen, een natuurlijke sauna en het dorpje Mariazell. Dit alles zonder massatoerisme, maar alles onder het mom van klein en gezellig.

Enthousiast geworden? Wordt nog enthousiaster, bekijk onderstaand filmpje van het kajakken op de Salza 2011!